Gespot: armbnd.com

Kleren maken de man. Een oer-Hollandse uitdrukking waarmee wordt aangegeven dat het aanzien wordt bepaald door iemands kledingkeuze. En dat is precies wat centraal staat bij het populair wordende Nederlandse merk ARMBND. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om armbanden. Niet gouden of zilveren sieraden, maar handgemaakte gevlochten armbanden die met lokaal vakmanschap zijn vervaardigd. Met name bedoeld voor mannen. En ze zijn bovendien 100% Made in Holland.

Armband voor mannen uit noodzaak geboren

De man achter ARMBND is Danny de Keizer. Deze ondernemer (38) heeft zijn sporen reeds verdiend met een succesvol ontwerpbureau. Desalniettemin besloot hij twee jaar geleden het ARMBND concept te ontwikkelen. Waarom? Simpelweg omdat hij een liefhebber is van sieraden, maar vaak moeite heeft met het beperkte aanwezige aanbod. Volgens De Keizer zijn er maar weinig mannen armbanden die passen bij het image waar hij voor staat: modern, minimalistisch, strak en modieus. Met zijn ontworpen en handgemaakte collectie wil hij aan de behoefte voldoen van gelijkdenkenden.

Meer dan een ARMBND

ARMBND staat voor een beleving en maakt onderdeel uit van het aanzien dat de moderne man nastreeft met zijn kledingkeuze. Het kan worden omschreven als stijlvol, stoer, modieus, elegant, luxueus, minimalistisch en exclusief. Zoals het bij Nespresso niet om een gewoon kopje koffie gaat, zo gaat het bij ARMBND niet om een simpel bandje dat via Alibaba uit China wordt besteld. Het is ambachtelijk handwerk op maat, waarbij de armbanden zijn ontworpen in een speciale designstudio. Het is een verlengstuk van het aanzien dat de man persoonlijk wil uitstralen. Het is bedoeld voor mannen die modieus in het leven staan, uiterlijk goed verzorgd zijn en houden van strak en modern. Kwaliteit boven kwantiteit.

De exclusieve collectie

De online collectie bestaat uit verschillende soorten gevlochten heren armbanden. Er kan worden gekozen uit een enkele of dubbele armband, die in 2 soorten diktes beschikbaar is (6 of 8 millimeter). ARMBND biedt effen en gecombineerde kleuren. Ook de magneetsluiting is in drie kleuren beschikbaar. Alvorens voor de gepersonaliseerde handgemaakte armband te kiezen, dient eerst zelf de polsomtrek te worden opgemeten thuis. Als dit eenmaal is gedaan, dan staat niets in de weg om deel uit te gaan maken van een selecte groep stijliconen die zich ook willen associëren met dit opkomende hippe Nederlandse merk. De heren armband wordt geleverd in een luxe blik, om te voorkomen dat er beschadiging optreedt.

Cadeau voor mannen

Ook vrouwen blijken steeds meer geïnteresseerd in de ARMBND collectie. Volgens De Keizer is zijn product een ideaal geschenk om cadeau te doen tijdens Valentijn, een verjaardag of Vaderdag. Bijvoorbeeld aan de echtgenoot, vriend, broer, vader of zoon. “Vaak komen vrouwen toch weer op dezelfde cadeaus uit, zoals een parfum, flesje sterk of een gadget. Met ARMBND ontdekken ze nu een origineel cadeau dat tevens een bepaalde uitstraling mee geeft aan de man. Vrouwen weten vaak welke kleding goed staat bij mannen en we merken dat ons product deel uitmaakt van dat ideaalbeeld.” Inmiddels bestellen vrouwen ook voor zichzelf een armband. “We bieden meer dan honderd kleuren in verschillende soorten en maten. Daar zwicht ook de vrouw voor, aldus De Keizer.”

Interview AD

Voor de geïnteresseerde lezer: vorige maand gaf Danny de Keizer nog een exclusief interview aan het Algemeen Dagblad. Daarin legt hij alles uit rond zijn merk ARMBND. Zo wil hij vernieuwend blijven op basis van een minimalistisch ontwerp voor de fijnproever. De focus zal blijven liggen op een exclusieve armband die onderdeel uitmaakt van de uitstraling van de eigenzinnige stijlvolle man.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven