Gespot: laserpraktijkbreda.nl

Bij e-commerce wordt vaak gedacht aan een webwinkel. Niet zo vreemd natuurlijk, maar e-commerce gaat veel verder. Zo zijn er B2C marktplaatsen die consumenten direct met elkaar in contact brengen, B2B marktplaatsen die bedrijven aan elkaar koppelen en abonnementsmodellen voor terugkerende producten/diensten. De laatste jaren zien we dat ook kleinere dienstverlening naar online verschuift. Dit bewijst laserpraktijkbreda.nl. Deze maand in onze rubriek ‘gespot’.

Over

Laserpraktijk Breda is een tatoeageverwijderingsstudio in Bavel (naast Breda). Het is een innovatieve praktijk waar mensen met spijt van hun tatoeage naartoe kunnen om de tattoo te laten verwijderen. Het verwijderen gebeurt met een laser die kleuren onder de huid afbreekt. Die laser werkt met golflengtes om iedere kleur te kunnen verwijderen. Zo zijn roze en geel veel lastiger weg te krijgen dan blauw of zwart. Er zijn tussen de 5 en 10 behandelingen nodig om een tattoo volledig verwijderd te krijgen. Gemiddeld ben je zo’n 9 maanden verder, dit omdat de huid tussen iedere behandeling moet herstellen.

Wie?

Laserpraktijk Breda werd opgericht door Paul Heerkens en Stephan Rockx om tatoeagedragers met spijt op een zo pijnloos mogelijke manier van hun tatoeage af te helpen. Een tatoeage laat je niet ‘zomaar’ verwijderen. “Wij vinden het belangrijk om onze cliënten goed voor te lichten en voor iedereen toegankelijk te zijn zodat je met een goed gevoel de (volgende) stap kunt zetten.”

Wapenfeiten

In samenwerking met het Amphia ziekenhuis in Breda (chirurg Arjen Rijken) verwijdert Laserpraktijk Breda hinderlijke tatoeagepuntjes die overblijven na de behandeling van borstkanker. Dit doen ze gratis. “Het is zeer dankbaar werk en het zorgt ervoor dat veel vrouwen een vervelende periode achter zich kunnen laten. Dit bleek een succes, patiënten en behandelaars zijn zeer enthousiast. “

De samenwerking heeft er inmiddels toe geleid dat meerdere chirurgen uit het Amphia ziekenhuis patiënten met deze indicatie naar de laserpraktijk verwijzen. De samenwerking en de resultaten zijn ook beschreven in een wetenschappelijk artikel. “Hier zijn we als praktijk natuurlijk trots op!”

Inzet e-commerce

Op laserpraktijkbreda.nl kunnen bezoekers direct een (gratis) intake aanvragen of hun behandeling inplannen. De site beschikt over een boekingsmodule waarmee gebruikers in de agenda kunnen kijken en een vrije plek kunnen reserveren. Op de manier wordt de drempel om te beginnen verlaagd, bovendien is het verleden tijd om dagelijks met de planning bezig te zijn. De agenda wordt automatisch gevuld en up-to-date gehouden.

De boekingsmodule zorgt ervoor dat efficiënt gepland kan worden, en de klant zelf bepaalt wanneer ie behandeld wil worden. Automatisch worden herinneringen verstuurd en na de behandeling wordt om een beoordeling gevraagd om klanttevredenheid te monitoren.

Betaling kan nog niet online. Dit is iets waar aan wordt gewerkt. Hoewel de meeste klanten pas willen betalen na behandeling. Dit is volkomen begrijpelijk en daarom heeft online betalen niet de prioriteit.

Verder zet de site in op social en heel veel mond-tot-mond reclame. Uiteindelijk wil een groot deel van de mensen met een tattoo er ooit weer vanaf en is het een kwestie van tijd voordat een klant van Laserpraktijk Breda het tegen iemand in z’n omgeving vertelt. “We moeten er dus voor zorgen dat iedereen tevreden en met een positief geval de praktijk weer verlaat”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *